Talos Darius

10392395_818323618226128_1014252395054169947_n

Taloș Darius sunt. Poet, scriitor, blogger, viitor psiholog, fotograf. Și visător, 24 din 24. Dar întotdeauna a fost o plăcere pentru mine să mă identific cu titlul de poet. Pentru că e ceva select. E ceva ce nu-l găsești oricum.

Acesta este un subdomeniu personalizat al site-ului PoeticSimleu în care veți găsi unele materiale puțin mai subiective și detașate de poezia șimleuană: http://www.talosdarius.poeticsimleu.ro/

Iar acesta este un blog personal în care este vorba despre omul și gânditorul Taloș Darius: www.talosdarius.ro

 Pentru mine PoeticSimleu reprezintă posibilitatea de a-i atrage lângă mine pe toți cei din neamul meu, și totodată de a vorbi cu ei pe limba care ne-a consacrat să fim aleși și puși deoparte din mulțime. E limba noastră a versurilor și a muzicalității, în care fiecare detaliu din acest cântec al cuvintelor își are farmecul și responsabilitatea lui de a alcătui împreună un tot unitar care îți oferă senzația pentru o clipă de a păși afară din corpul tău de lut și de a deveni atât de ușor, liber!

 Asta se întâmplă atunci când inspirația apare, și tot asta se întâmplă atunci când citești o poezie iar versurile te captivează. Te prind, de totului, din cap până în picioare te prinde mirajul prin care fiecare literă și sunet ce se scurg spre perfecțiune, ai dori ca acestea să nu se mai sfârșească.

 Pentru mine PoeticSimleu pe lângă a fi diferit, mai înseamnă a fi subtil în același timp. Punctul de pe i se vede clar și limpede, dar totuși când te uiți în ochii persoanei iubite, și printr-o simplă dilatare a pupilei aproape insesizabilă ai putea spune, tocmai ți-ai dat seama că ți-a spus ‘Te iubesc’, tot așa percep și eu latura poetică și alunec prin viață la rândul meu, într-un mod subtil, lin și molatic, insesizabil cu alte cuvinte dar îndeajuns de perceptibil încât să te miște.

 Pentru mine PoeticSimleu înseamnă o familie. Atât Poeticul cât și orașul de asemenea. Este mai mult decât o onoare să pot să aduc omagii locului din care provin, și vreau să aduc mulțumiri în special domnului profesor Octavian Guțu, un om desăvârșit în domeniul în care practică.